Planerade parningar & valpar                      

Team Snowquest

Valpar 2019
Vi planerar valpar under sommaren 2019
Under kommande år planerar vi en, möjligtvis två kullar. 

Under maj månad förväntas Kalhua löpa och vi hoppas på en lyckad parning mellan henne och hanen Diesel. Mer om denna parning kan du läsa nedan. En eventuell "andra kull" har vi fortfarande funderingar kring och återkommer med under våren med mer information.

Kalhua & Diesel

Den här kullen har vi stora förväntningar på! Bägge föräldrar har själva visat på extraordinära ledaregenskapar och är själva barn till exceptionellt duktiga ledarhundar. Kalhua och Diesel har flertalet godkända dragprov och är väl prövade i selen under många olika omständigheter.

Kalhua
är barn till Canada och Sam och med andra ord syster till Sandras ledarhund Knoxville. Kalhua är såld till Ida Andersson med bibehållen avelsrätt. Det är någonting vi aldrig gör men är väldigt tacksamma för att gjort detta sällsynta tillfälle, då vi har möjlighet att föra hennes fina egenskaper vidare. Det blir extra speciellt då vi även får möjlighet att "föra vidare" hennes bortgångna pappa Sam, en malamute med enorm kraft och karaktär.  Kalhuas mamma är Canada, en riktig "once in a lifetime" hund som har allt och lite därtill, något hon ofta fört vidare till sina barn. 

Kalhua har genomfört Polardistans tillsammans med Ida som enspannshund, med andra ord ensam framför pulkan. Detta året var de särskilt tuffa förhållande med bitvis helt uteblivna spår, vilket verkligen visar på hennes arbetsmoral och styrka. Hon är född ledarhund där hennes givna plats är fram, med mod, styrka och naturligt ledarskap arbetar hon lojalt och uthålligt. En smart tjej som vet hur saker och ting ska vara och inte är rädd för att ta egna intiativ för att upprätthålla ordningen i arbete.

Diesel är en nyfiken, energisk kille med ett mjukt sinne. Lättsam och ställer aldrig till med något. Han kan man stoppa in i vilket spann som helst och han arbetar lojalt och utan knorr tillsammans med vem som helst. Alltid glad och positiv är han en fröjd att ha göra med. Sin unga ålder till trots har han redan arbetat en hel del i lead utan konstigheter. I sin kull var han den mest energiska valpen och med sitt nyfikna sinne alltid något projekt på gång. Han är född på kennel Noatak och är efter Kristin Essets två bästa ledarhundar. Så även den här hunden har att brås på!

Vi tror och hoppas på att den här kombinationen kommer att ge hundar med utmärkt arbetsmoral, trevliga personligheter och vackra extriörer. Vi är i första hand intresserad av att dessa valpar hamnar i hem där de kommer aktivit köras och gärna även tävlas/meriteras. 

Team Snowquest Eye Of The Tiger
Kalhuas registreringsnummer:  SE41349/2014 
Höfter: A. Armbågar: UA. Ögon: UA.
Dragprov: Första pris på DP60, DP10 samt genomfört Polardistans  2017
Utställning: Exellent

​​​​​​​Noatak's Joy In Repetition Amaroq
Dielsels registeringsnummer: SE50013/2016
Höfter: A. Armbågar: UA. Ögon: UA.
Dragprov: Första pris på DP60 samt DP10
Utställning: 

Omständigheter
Detta blir första kullen vi tar på en tik som inte bor hos oss (men som vi har avelsrätten på givetvis) och med stor kunskap inom hundens pyskologi och beteende är de viktigt för oss att det görs på ett rättvist sätt för tiken. Kahlua kommer därför flytta in hos oss minst 30 dagar innan valpning för att få god tid på sig att landa hos oss innan hon ska valpa. Hon kommer att bo inne i huset hos oss och vi lägga tid och engagemang på att skapa en rofylld och trygg miljö för henne. Om omständigheterna tillåter kommer Ida (hennes matte) även finnas med vid valpning för att vara ett stöd för Kahlua.

Med hänsyn till Kahluas ålder ( 5år) och jordade personlighet känner vi oss trygga med att göra ett undantag och ha en valpkull hemme med en tik som inte bor på gården. 

Intresserad? 
Vad roligt!  Vi kan skicka fler bilder på hundarna via e-post.
Skriv och berätta mer om vem du är, hur du bor, varför du är intresserad av en malamute/draghund och från just oss? Vad har du för ambitioner och framtidsplaner med en hund?

info@hundsteg.se